Σωστή διατροφή ανά ομάδα αίματος

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για κάθε άτομο για τη διατήρηση της υγείας και ενός όμορφου τονισμένου σώματος. Η δίαιτα για τον τύπο αίματος είναι πολύ δημοφιλής, οι αρχές της οποίας περιλαμβάνουν τη χρήση προϊόντων που είναι κατάλληλα για τον ασθενή σύμφωνα με γενετικά χαρακτηριστικά, δηλαδή τον τύπο αίματος και τον παράγοντα Rh. Αυτό το μενού βασίζεται στον εμπλουτισμό της διατροφής με θετικές και ουδέτερες τροφές, τον αποκλεισμό των απαγορευμένων πιάτων.

Βασικές αρχές

Έχει αποδειχθεί ότι το υπερβολικό βάρος και πολλές ασθένειες στο 90% των περιπτώσεων είναι αποτέλεσμα υποσιτισμού. Ακούγοντας από τον γιατρό τη φράση ότι πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα, πολλοί ασθενείς πέφτουν σε απόγνωση, γιατί για τους περισσότερους από αυτούς είναι αρκετά δύσκολο να περιοριστούν στη διατροφή. Μια δίαιτα με ομάδα αίματος βοηθάει να χάσετε τα περιττά κιλά και να αποτρέψετε την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ταυτόχρονα, ο ασθενής δεν χρειάζεται να μετράει θερμίδες και να αρνείται τα αγαπημένα του φαγητά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκλείσετε μόνο ορισμένες τροφές από τη διατροφή και το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ο Αμερικανός γιατρός James d'Amado, ως αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας του, πρότεινε ότι για κάθε ομάδα αίματος υπάρχουν θετικά, αρνητικά και ουδέτερα προϊόντα. Ο επιστήμονας υποστήριξε ότι τα πιάτα που είναι χρήσιμα για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι επιβλαβή για άλλους ασθενείς. Με βάση αυτό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ίδια η φύση λέει σε ένα άτομο τι είδους φαγητό πρέπει να φάει.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι απόψεις των εκπροσώπων της επίσημης ιατρικής σχετικά με μια τέτοια δίαιτα διαφέρουν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η διατροφή σύμφωνα με τον James d'Amado δεν είναι πανάκεια και μπορεί ακόμη και να βλάψει τον ασθενή με μια συγκεκριμένη ασθένεια. Οι υποστηρικτές της αντίθετης άποψης επιμένουν ότι η δίαιτα με ομάδα αίματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χάσετε βάρος και να αποτρέψετε πολλές ασθένειες, ο οποίος πρέπει να χρησιμοποιείται όχι μία φορά, αλλά καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Όπως πολλές άλλες δίαιτες, οι δίαιτες με γενετική βάση έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Κατά την ανάπτυξη της διατροφής του, ο James d'Amado καθοδηγήθηκε από τις αρχές ότι με ακατάλληλη διατροφή στο ανθρώπινο αίμα, εμφανίζεται μια σύγκρουση πρωτεϊνών από τα τρόφιμα και τα αντισώματα. Αλλά από επιστημονική άποψη, είναι γνωστό ότι, μπαίνοντας στο σώμα, οποιαδήποτε πρωτεΐνη διαλύεται σε αμινοξέα και τα αντισώματα δεν μπορούν να καθορίσουν την προέλευσή τους.

Παρά τα προφανή μειονεκτήματα, η δίαιτα με ομάδα αίματος έχει τα πλεονεκτήματά της. Η διατροφή βοηθά στην ομαλοποίηση του σωματικού βάρους μειώνοντας την πρόσληψη συνολικών θερμίδων στο σώμα. Τα γεύματα που περιλαμβάνονται στη διατροφή είναι χρήσιμα και υγιεινά. Ο πίνακας περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων, άρα το φαγητό είναι πλήρες και ισορροπημένο.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δίαιτας για τον τύπο αίματος

Σπουδαίος! Λόγω της αυστηρής τήρησης ορισμένων κανόνων, είναι δυνατό να παρέχουμε στον ασθενή επαρκή ενέργεια, να κορεστούμε το σώμα με χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα.

Αρχές διατροφής

Για να επιτευχθεί ένα βέλτιστο αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε αυστηρά τις αρχές και τις συστάσεις του πίνακα θεραπείας d'Amado. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • διαίρεση όλων των ανθρώπων σε τέσσερις τύπους. Η ομάδα αίματος συνήθως υποδηλώνεται με αριθμούς ή γράμματα. Για παράδειγμα, στη χώρα μας, χρησιμοποιούνται οι τιμές των 1, 2, 3 και 4 ομάδων αίματος, στην Αμερική η πρώτη ομάδα ορίζεται ως Ο, η δεύτερη - Α, η τρίτη - Β και η τέταρτη - AB;
 • όλοι οι άνθρωποι, ανάλογα με τα γενετικά χαρακτηριστικά, θα πρέπει να περιλαμβάνουν στη διατροφή τους μόνο επιτρεπόμενες τροφές και ένα μικρό μέρος ουδέτερων. Τα απαγορευμένα πρέπει να εγκαταλειφθούν εντελώς, γιατί εάν τα χρησιμοποιείτε σε μεγάλες ποσότητες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, ανάπτυξη πολλών επικίνδυνων ασθενειών.
 • απαιτείται επαρκής σωματική δραστηριότητα. Ο συγγραφέας του διατροφικού πίνακα, εκτός από τις συνιστώμενες και απαγορευμένες τροφές, επέλεξε κατάλληλους τύπους σωματικών ασκήσεων για τους ασθενείς. Για παράδειγμα, για τους άνδρες με τη δεύτερη ομάδα, συνέστησε γιόγκα, περπάτημα, κολύμπι. Για την πρώτη ομάδα - προπόνηση δύναμης, άρση βαρών.
 • εισαγωγή συμπληρωμάτων διατροφής στη διατροφή. Ορισμένα συστατικά λόγω διατροφικών περιορισμών δεν έρχονται σε επαρκείς ποσότητες. Για να καλυφθεί η έλλειψή τους, ο συγγραφέας συνιστά τη λήψη πρόσθετων συμπλεγμάτων βιταμινών.

Οι παραπάνω αρχές είναι θεμελιώδεις και αν τρώτε σωστά, ο συγγραφέας της δίαιτας υπόσχεται θετικό αποτέλεσμα σε λίγους μήνες.

Υπάρχουν αντενδείξεις

Ένα άλλο πλεονέκτημα της δίαιτας είναι ότι η κατανάλωση κατά ομάδα αίματος δεν έχει πρακτικά αντενδείξεις. Τα προϊόντα μπορούν να συνδυαστούν, σε αντίθεση με τα ξεχωριστά γεύματα. Εξαίρεση αποτελεί η προσωπική δυσανεξία ορισμένων πιάτων. Αλλά ακόμα κι αν ο ασθενής έχει αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα είδη τροφίμων, μπορούν πάντα να αντικατασταθούν με ανάλογα. Αυτό ξεχωρίζει το τραπέζι d'Amado από άλλες πιο άκαμπτες δίαιτες.

κανόνες ομάδας αίματος

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η παρουσία συνοδών ασθενειών σε ένα άτομο. Εάν, για παράδειγμα, ένας ασθενής πάσχει από υπέρταση ή άλλες καρδιαγγειακές παθολογίες, τα πιάτα με λιπαρά κρέατα θα πρέπει να αποκλείονται από το μενού, ακόμη και για τους εκπροσώπους της πρώτης ομάδας, παρά το γεγονός ότι η δίαιτα για την πρώτη ομάδα αίματος περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα κρέατος προϊόντα. Παράλληλα, τα άτομα που πάσχουν από αναιμία δεν πρέπει να αρνούνται το κρέας, ακόμα κι αν αυτό δείχνει κυρίως φυτικές και πρωτεϊνούχες τροφές.

Μια άλλη πτυχή είναι η ηλικία. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που είναι κρεατοφάγοι στην ομάδα δεν πρέπει να κάνουν μενού μόνο από αυτό το προϊόν. Σε ηλικιωμένους ασθενείς που πάσχουν από οστεοπόρωση και άλλες ασθένειες δεν συνιστάται η πλήρης εγκατάλειψη των τροφίμων που περιέχουν ασβέστιο, ακόμη και αν η βάση της διατροφής τους πρέπει να περιλαμβάνει μόνο πιάτα με κρέας.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι πριν ακολουθήσετε μια δίαιτα, είναι απαραίτητο να υποβληθείτε σε μια ολοκληρωμένη ιατρική εξέταση και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα με ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, παθολογίες των νεφρών, του ήπατος, της καρδιάς και άλλων οργάνων.

Συνιστώμενες και απαγορευμένες τροφές ανά ομάδα

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής έρευνας, αποδείχθηκε ότι, ανάλογα με τον τύπο αίματος, όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις για τα τρόφιμα και άλλα ατομικά χαρακτηριστικά.

«Κυνηγοί» ή η πρώτη ομάδα

Πιστεύεται ότι από αυτήν την ομάδα προήλθαν όλες οι άλλες κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέλιξης. Περίπου το 30% όλων των ανθρώπων στον κόσμο ανήκουν στους «κυνηγούς». Μια δίαιτα για την ομάδα αίματος 1, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών (ψάρι και κρέας, εκτός από χοιρινό), όσπρια και θαλασσινά. Για να χωρίσετε τα τρόφιμα σε επιβλαβή, υγιεινά και ουδέτερα τρόφιμα, συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε έναν πίνακα διατροφής ανά ομάδες αίματος.

κρέας για άτομα με την πρώτη ομάδα αίματος

Ένα υποχρεωτικό μέρος της διατροφής για αυτόν τον γενετικό τύπο είναι τα προϊόντα κρέατος.

Λίστα προϊόντων για την πρώτη ομάδα:

Χρήσιμος Απαγορευμένος Ουδέτερος
Μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας

Φιλέτο γαλοπούλας

Κουνέλι

Μοσχαρίσιο συκώτι και καρδιά

θαλάσσιο λάχανο

Κρέας πέστροφας, τούρνας και φρέσκιας ρέγγας

Ελαιόλαδο και λινέλαιο

Κεράσια

κεράσι δαμάσκηνο

Μήλα

σύκα

Αποξηραμένα φρούτα

Όλα τα είδη μαρουλιού

Παντζάρι

πιπεριά

Γλυκοπατάτα

τόξο parey

Μπρόκολο

Μαϊντανός

Τυρί σόγιας και γάλα

αραιωμένους χυμούς

Κομπόστες αποξηραμένων φρούτων

αφεψήματα από βότανα

κόμβους
Χοιρινό

Πάπια

Χήνα

Λαρδί

Παστά ψάρια ποταμού και θάλασσας

Παστή ρέγγα

Γάλα μη αποβουτυρωμένο

Κεφίρ

Παγωτό

Κρέμα γάλακτος

Παπαρούνα

Αράπικο φιστίκι

φιστίκια Αιγίνης

Καλαμποκέλαιο και βαμβακόσπορο

Φακές

Ζυμαρικά

Μάνκα

Πλιγούρι βρώμης

Ψωμί ολικής αλέσεως

Champignon

Αβοκάντο

Αλκοόλ

Ανθρακούχο νερό

Δυνατό τσάι και καφές
κρέας κοτόπουλου

Αυγά

καραβίδα

Φουντούκι

Αμύγδαλο

μαύρα φασόλια

Σπαράγγι

Φασόλια

Ρύζι και ρυζάλευρο

Πράσινο μπιζέλι

Κρυσταλλική ζάχαρη

Καρότο

Κρεμμύδι

Πιπέρι

αγγούρια

ντομάτες

Σταφίδα

Κράνμπερι

Πράσινο τσάι
Σπουδαίος! Εάν υπάρχουν αντενδείξεις για οποιοδήποτε από τα προϊόντα που συνιστώνται για χρήση, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με ένα ανάλογο ή να το εξαλείψετε εντελώς.

«Αγρότες», ή η δεύτερη ομάδα

Η δίαιτα για την ομάδα αίματος 2 πρέπει να περιλαμβάνει μικρή ποσότητα κρέατος και αρκετή πρωτεΐνη, σόγια, όσπρια, ψάρια και άλλα πιάτα. Πολύ χρήσιμα για αυτούς τους ανθρώπους είναι τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα (με εξαίρεση τα εσπεριδοειδή, τις μπανάνες, τις καρύδες). Η ζάχαρη πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, αλλά όχι εντελώς.

Το ψάρι είναι χρήσιμο για άτομα με δεύτερη ομάδα αίματος

Κατάλογος απαγορευμένων, επιτρεπόμενων και ουδέτερων προϊόντων ανά ομάδα αίματος 2:

Χρήσιμος Απαγορευμένος Ουδέτερος
Σκουμπρί

Σπανάκι

Καρότο

Μπρόκολο

Μανιτάρια

Όλα τα είδη μήλων

δαμάσκηνα

Λεμόνι

Αυγά ορτυκιού

Χυλός φαγόπυρου

σπόροι κολοκύθας

Μουστάρδα

Προϊόντα από αλεύρι σίκαλης

στικτό φασόλι

Σόγια

Κολοκύθα και ελαιόλαδο

ερυθρό κρασί

Καφές

Βερίκοκο, ανανάς, κεράσι, μήλο, χυμός καρότου

Όχι πολύ γλυκές κομπόστες
Πάπια

Χήνα

Χοιρινό

Salo

Βοδινό κρέας

Λιπαρά θαλασσινά ψάρια

καραβίδα

καλαμάρια

υποπροϊόντα

Γλυκοπατάτα

Γάλα καρύδας και ροκανίδια

φιστίκια Αιγίνης

Σιμιγδάλι και χυλός σιταριού

Μαύρο ψωμί

Κέτσαπ

Μαγιονέζα

Δυνατό τσάι

Λεμονάδα

Μπύρα
τουρσιά

Μαρινάδες

ηλιόσποροι

Βανίλια

Κύμινο

Μαργαριτάρι κριθάρι

κουκουνάρι

Αμύγδαλο

Φουντούκι

Βατόμουρο

Λυχνίτης

Αχλάδι

φράουλα

Σταφίδα

Σταφύλι

Μαϊντανός

Παντζάρι

Σπαράγγι

Χρένο

Κολοκύθι

Ραπανάκι

Χυμός σημύδας, μήλου, κράνμπερι και ροδιού

λευκό κρασί

Η διατροφή για την ομάδα αίματος 2 πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινές και ουδέτερες τροφές, ενώ οι τελευταίες συνιστάται να είναι περιορισμένες.

«Nomads», ή η τρίτη ομάδα

Πιστεύεται ότι αυτός ο γενετικός τύπος προέκυψε ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης μεμονωμένων φυλών. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού της γης έχει 3 ομάδες αίματος. Επιπλέον, το 3 θετικό είναι πολύ πιο κοινό. Οι «Nomads» είναι παμφάγοι. Το μενού τους πρέπει να περιλαμβάνει κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν και απαγορευμένα πιάτα.

προϊόντα για άτομα με τρίτη ομάδα αίματος

Σωστή διατροφή στην τρίτη ομάδα:

Χρήσιμος Απαγορευμένος Ουδέτερος
Κότα

Αυγά

αρνίσιο κρέας

Μπακαλιάρος

Ρέγγα φρέσκια και μαριναρισμένη

Θαλασσινά και ποτάμια ψάρια με χαμηλά λιπαρά

τυρί κότατζ

Κεφίρ

Πρόβειο τυρί

Γλυκοπατάτα

Μπρόκολο

πράσινα μήλα

νιφάδες καρύδας

Μη ξινά δαμάσκηνα

Ρύζι και πλιγούρι βρώμης

Σόγια

Ψωμί από σιτάρι και βρώμη

σπόροι παπαρούνας

Ελιές και ελαιόλαδο

Πράσινο τσάι

Κράνμπερι, ανανάς, χυμός σταφυλιού

Αφέψημα χαμομηλιού και τριαντάφυλλου
Μια καρδιά

Χοιρινό

Πάπια

Χήνα

Συκώτι

Λαρδί

Καπνιστό θαλασσινό ψάρι

Λιπαρές ποικιλίες ψαριών του ποταμού και της θάλασσας

Γαρίδες

Κολοκύθι

ελιές

Ξηροί καρποί με λιπαρή βάση

Μαργαριτάρι κριθάρι

μαύρα φασόλια

στίγματα φασόλια

Προϊόντα αρτοποιίας ολικής αλέσεως

Παγωτό

Φιστίκι, σόγια, καλαμπόκι, ηλιέλαιο

Αλκοολούχα ποτά

Ρόδι και χυμός ντομάτας

Λεμονάδα
Ορρός

Κρέμα

αγελαδινό τυρί

Σπαράγγι

μανιτάρια στρείδια

Champignon

Κρεμμύδι

αγγούρια

Κολοκύθι

Δαμάσκηνα

Ροδάκινο

φράουλα

εσπεριδοειδή

Ξηροί καρποί σε μεγάλες ποσότητες

Ζυμαρικά

Σημιγδάλι

Σπαράγγια και λευκά φασόλια

Ζυμαρικά σκληρού σίτου

Μέλι

Σοκολάτα

Βούτυρο

Έντονα παρασκευασμένο τσάι και καφές

Αλκοολούχα ποτά

ανθρακούχο γλυκό νερό

Η δίαιτα για την ομάδα αίματος 3 περιλαμβάνει τροφές που είναι πιο κατάλληλες για αυτόν τον γενετικό τύπο, βοηθούν στη διατήρηση του βάρους εντός των φυσιολογικών ορίων και στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

Σπουδαίος! Η δίαιτα ανά γενετικό τύπο αναγνωρίζεται από πολλούς διατροφολόγους του κόσμου, έχει κερδίσει πολλές κριτικές από ανθρώπους θετικής φύσης.

«Μικτός τύπος», ή η τέταρτη ομάδα

Η τέταρτη ομάδα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνέβη κατά τη συγχώνευση δύο τύπων - του πρώτου και του δεύτερου. Αυτός ο τύπος θεωρείται ο πιο σπάνιος. Οι φορείς του δεν είναι περισσότεροι από το 7% του πληθυσμού ολόκληρου του πλανήτη. Η θετική ομάδα 4 είναι πιο συχνή, ενώ η αρνητική θεωρείται η πιο σπάνια στον πλανήτη. Η δίαιτα τύπου 4 περιλαμβάνει μια αρκετά διαφορετική λίστα προϊόντων.

γαλακτοκομικά προϊόντα για άτομα με την τέταρτη ομάδα αίματος

Μια δίαιτα για την ομάδα αίματος 4 πρέπει να γίνεται χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα προϊόντα:

Χρήσιμος Απαγορευμένος Ουδέτερος
Άπαχα κρέατα

Ψάρια ποταμού και θαλάσσης, κατά προτίμηση βραστά και ψημένα

Γάλα μη αποβουτυρωμένο

τυρί με χαμηλά λιπαρά

Πιάτα για τυρί

Πιάτα με βάση τα φασόλια

Φακές

στίγματα φασόλια

Πλιγούρι βρώμης

Ρύζι

Μπισκότα βρώμης

Προϊόντα από αλεύρι σίκαλης

Όλα τα είδη μαρούλι και χόρτα

Κάρι

αγγούρια

πιπεριά

σέσκουλο

Σέλινο

Αγκινάρα Ιερουσαλήμ

Κουνουπίδι

αφεψήματα από βότανα

Αφέψημα από κράταιγο, άγριο τριαντάφυλλο

Καφές

Πράσινο τσάι
Κότα

Μια καρδιά

Πάπια

Χήνα

Ηλιόσποροι και κολοκυθόσποροι

Χυλός φαγόπυρου και προϊόντα από αλεύρι φαγόπυρου

λευκό ξύδι

Μαρινάδες

τουρσιά

μανταρίνια

Κέτσαπ

Ραπανάκι

ραπανάκι

Σαλάτα

Ραβέντι

Διόσπυπος

πορτοκάλια

Αβοκάντο

Λυχνίτης

Μπανάνες

Μαύρο πιπέρι

Τσάι λάιμ

Αφέψημα coltsfoot

Δυνατό μαύρο τσάι

Ανθρακούχα γλυκά ποτά

Λεμονάδα

Αλκοόλ
Λιναρόσπορος, φυστίκι, σογιέλαιο

κουκουνάρι

φιστίκια Αιγίνης

Αμύγδαλο

Μέλι

μοσχοκάρυδο

Πάπρικα

Ζάχαρη

Κολοκύθι

Champignon

Νεκταρίνια

ροδάκινα

Μαυρο μουρο

κόκκινα μούρα

Αγκινάρα Ιερουσαλήμ

Λαχανάκια Βρυξελλών και λευκό λάχανο

Πατάτα

Κολίανδρο

Κανέλα

Μαγιονέζα

δάφνη

Κολοκύθι

Σπανάκι

Λευκό και κόκκινο κρασί

Μπύρα
Σπουδαίος! Ο πίνακας δείχνει ότι η λίστα των προϊόντων είναι αρκετά μεγάλη, επομένως είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα μενού διατροφής με βάση αυτά.

Δείγμα μενού για μία ημέρα για κάθε ομάδα

Για κάθε γενετικό τύπο ανά ομάδα αίματος, η δίαιτα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αυστηρή εφαρμογή των συστάσεων του συγγραφέα και την πλήρη απόρριψη απαγορευμένων προϊόντων. Η ιδιαιτερότητα αυτού του μενού είναι ότι το τραπέζι έχει σχεδιαστεί για ομαλή και ασφαλή απώλεια βάρους, αποκατάσταση όλων των ζωτικών λειτουργιών του σώματος.

μενού δίαιτας για τον τύπο αίματος

Μενού για τον πρώτο γενετικό τύπο

Μία από τις επιλογές διατροφής για 1 ομάδα αίματος την ημέρα είναι η εξής:

 • πρωί - βραστό ή ψημένο κρέας ψαριού, σαλάτα λαχανικών, χυμός ανανά, κεράσι ή καρότο.
 • ημέρα - ωμά ή ψημένα λαχανικά, βραστό κρέας, ένα πιάτο με φασόλια ή χυλό, κομπόστα αποξηραμένων φρούτων.
 • βράδυ - κουάκερ με λαχανικά, τσάι από βότανα.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η διατροφή για την πρώτη ομάδα αίματος θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκή ποσότητα κρέατος και ψαριού, αφού αυτός ο γενετικός τύπος ανήκει στους «κυνηγούς».

Μενού για τον δεύτερο γενετικό τύπο

Μια δίαιτα για τη δεύτερη ομάδα αίματος πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη χρήσιμες και επιβλαβείς τροφές. Ένα δείγμα καθημερινού μενού μοιάζει με αυτό:

 • πρωί - ψάρι ή κρέας με χαμηλά λιπαρά, ένα ποτήρι κεφίρ, φρέσκα ή ψημένα λαχανικά.
 • ημέρα - όσπρια ή χυλός, βραστά ψάρια, κομμένα φρούτα από μήλα, δαμάσκηνα, τσάι από βότανα.
 • βράδυ - πουρές φασολιών με στίγματα, χυμός ανανά ή κερασιού.

Μια δίαιτα τύπου 2 πρέπει να περιλαμβάνει συνιστώμενα γεύματα και ουδέτερα τρόφιμα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε αμέσως εντελώς το απαγορευμένο φαγητό, μην απελπίζεστε. Είναι απαραίτητο να μεταβείτε σε μια υγιεινή διατροφή σταδιακά, ώστε να μην προκαλεί έντονη ηθική δυσφορία σε ένα άτομο.

Μενού για τον τρίτο γενετικό τύπο

Η διατροφή για την 3η ομάδα αίματος για 1 ημέρα μπορεί να μοιάζει με αυτό:

 • πρωί - μία ή δύο κοτολέτες ατμού κοτόπουλου με ένα συνοδευτικό πιπεριές και καρότα, φρούτα, τσάι από βότανα.
 • ημέρα - πλιγούρι βρώμης με πρόβειο τυρί, τυρί cottage, χυμό βακκίνιων.
 • βράδυ - το δείπνο για την πρώτη ομάδα αίματος μπορεί να περιλαμβάνει ψητή πέστροφα, λούτσο ή ιππόγλωσσα, ομελέτα στον ατμό, πράσινο τσάι.

Τα άτομα με την ομάδα 3 μπορούν να συνθέσουν ανεξάρτητα ένα μενού με βάση τα δεδομένα του πίνακα. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε νέες συνταγές. Αυτό θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση της δίαιτας και στη διάθεση.

Μενού για τον τέταρτο γενετικό τύπο

Ο τέταρτος τύπος ανθρώπων περιλαμβάνει τη δεύτερη και την τρίτη ομάδα αίματος. Το μενού τους διακρίνεται από μικτά πιάτα, θα πρέπει να είναι κορεσμένο με ψάρια, κρέας, δημητριακά, ξινόγαλα. Ένα δείγμα μενού για 1 ημέρα μπορεί να μοιάζει με αυτό:

 • πρωί - βραστό ή ψημένο κουνέλι, σαλάτα γλυκού πιπεριού και αγγουριού καρυκευμένη με ελαιόλαδο, καφέ.
 • ημέρα - κατσαρόλα με κατσικίσιο τυρί cottage, κομμένα φρούτα από ακτινίδιο, γκρέιπφρουτ, ανανά, σταφύλι ή χυμό κερασιού.
 • βράδυ - ψωμί σίκαλης με πρόβειο τυρί, βραστά λαχανικά, πράσινο τσάι.

Οι υποστηρικτές της διατροφής των ομάδων αίματος πιστεύουν ότι μια τέτοια δίαιτα είναι πολύ αποτελεσματική και βοηθά όχι μόνο στη μείωση του βάρους, αλλά και στην πρόληψη των περισσότερων ασθενειών. Εάν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να μάθετε την ομάδα αίματος σας και να μεταβείτε ελεύθερα στη σωστή διατροφή. Για να αποφύγετε αρνητικές συνέπειες, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.